2012-03-15

En värdig ersättare till Masonite H6

Sedan undergolvetMasonite H6 inte längre tillverkas har Englund-Gruppen fått många frågor från kunder som söker efter alternativ. Svaret har dröjt, men nu är Renoveringsgolv RG 78 här.

Den nya produkten är tillverkad av HDF och formatet har anpassats till 400 mm så att paketen är lättare att hantera jämfört med föregångaren. Skivorna är försedda med en klicklåsning som gör det enkelt att lägga och ger jämna skarvar utan krav på spackling. Smidigt, enkelt och prisvärt. 

När Masonite H6 gick i graven förra året stod det klart att det fanns ett behov av ett komplement till spånskivan. Efter aktivt sökande och en intensiv intern produktutveckling finns det nu en utmanare att räkna med och försäljningsförväntningarna har snabbt skruvats upp:

- Sedan lanseringen i slutet av februari har vi besökt ett stort antal kunder och alla är överens om att detta är en väsentligt förbättrad vidareutveckling av den gamla H6:an. Vi får i princip en order vid varje besök, säger Stefan Englund som ansvarar för affärsutvecklingen inom koncernen.


Faktaruta:
Renoveringsgolv RG 78 är tillverkat av HDF i tjockleken 7,8 mm och formatet 400 x 1285 mm. Varje paket innehåller 5 skivor och väger totalt 19,7 kg. På en pall ligger totalt 28 paket vilket motsvarar 71,96 m2.


Länkade dokument:

Englund-Gruppen  är Sveriges största fristående golvgrossist med lokal närvaro i Göteborg,  Stockholm, Malmö och Kalmar. Koncernen har en omsättning på ca 90 Mkr och sysselsätter idag ca 25 personer.