Mer än 150 års samlad erfarenhet

1976 startades verksamheten av Karl-Erik Englund. Med ett litet inhyrt lager på Ringön i Göteborg som bas besöktes potentiella kunder i Göteborgsområdet på ett sätt som inte hade gjorts tidigare. Inriktningen låg då helt på spackel och avjämningsmassor och Karl-Erik blev en av pionjärerna när det gällde att aktivt sälja högkvalitativa spackelmassor till byggare och golventreprenörer. Redan tidigt förstod Karl-Erik vikten av förstklassig service och kunskap för att lösa kundernas tekniska problem.

1994 blev Englund-Gruppen svensk generalagent för Uzin Utz AG, en av de marknadsledande tillverkarna av lim och cementbaserade produkter som spackel, fix och fog med mera. Strax innan millenniumskiftet hade Englund-Gruppen etablerat sig i Stockholm och Malmö samt tecknat avtal med Armstrong om att överta grossistdistributionen för deras produkter i Göteborgs- och Malmöområdet, och 2002 i Stockholm. Senaste etableringen gjordes 2007, denna gång med kontor och lager i Kalmar.  

Karl-Erik EnglundIdag har företaget ett nära samarbete med ett 20-tal välrenommerade leverantörer. Varje dag kan Englund-Gruppens kunder hämta, eller få levererat, allt som de behöver för att utföra sitt dagliga arbete. Successivt har också den egna agenturportföljen utökats med ett flertal varumärken. Insikten att förmedla kunskapen om golv lever i allra högsta grad kvar från Karl-Erik Englunds tid och hos företagets anställda finns det mer än 150 års samlad erfarenhet från branschen. 

 

 

 

 

 

Karl-Erik Englund